Schooltennis

Tennis is een heerlijke sport die uitermate geschikt is voor een schoolproject. Onze tennisschool biedt schooltennis aan op basisscholen, die willen werken aan de sportiviteit van hun leerlingen. Onze tennisschool wil zelf een eigen bijdrage leveren door jongeren te stimuleren om meer te bewegen en te sporten. Jouw basisschool wil dat vast zelf ook en daarbij kunnen wij je helpen!

Waarom schooltennis?

  • Schooltennis combineert balvaardigheid met beweging;
  • Kinderen ontwikkelen motoriek en coördinatie;
  • Het kan bij jou in de gymzaal of op het schoolplein en daarom is schooltennis makkelijk te organiseren;
  • Het ontdekken van sport-en spelplezier;
  • We gaan de strijd tegen overgewicht bij kinderen aan;
  • Er wordt hard gewerkt om een doel te bereiken.

 

Voor wie?
Voor de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Wat is het doel?
Op school en/of op de tennisvereniging kinderen op een speelse manier in aanraking te laten komen met tennis en hierbij kinderen zo te motiveren dat ze eventueel lid worden van een sportvereniging.

Hoe doen we dit?
Onze tennisschool beschikt over een ervaren team van tennistrainers dat op jouw basisschool kinderen de beginselen van balvaardigheid en tennis kan bijbrengen. Wij hebben alle materialen in huis om 2 of 3 weken lang introductielessen te geven. De eerste tennistrainingen worden in de gymzaal gegeven of op het schoolplein. Hier leren de kinderen spelenderwijze de grondvormen van bewegen: denk aan lopen, springen, gooien en vangen. Daarna volgt kennismaking met het racketspel en als afsluiting kan worden gekozen voor een echte tennistraining bij de tennisvereniging in de buurt.

Play4all
Voor een spectaculaire aanvulling op schooltennis, kan onze dochterorganisatie Play4all je verder helpen. Play4all is een multifunctioneel straatsportevent met uni-hockey, tennis en pannavoetbal. Play4all maakt gebruik van een flexibele, opblaasbare boarding en kan overal ingezet worden: op school, op straat of op het sportveld. Een ideale combinatie dus met schooltennis!

Voor meer informatie klik op de volgende link: Play4all.

Hoe nu verder?
Mocht jouuw school belangstelling hebben voor deelname aan schooltennis, dan kun je ons telefonisch bereiken via op 06-53255138, of mailen naar: info@ndoweb.nl! Dan kunnen wij kijken hoe wij schooltennis binnen jouw onderwijsinstelling kunnen verzorgen!