Bespanservice

De bespanning in het tennisracket is een belangrijk onderdeel van het racket, vervang daarom je bespanning regelmatig.

Wij beschikken over de nieuwste professionele bespanapparaten en bieden verschillende snaren naar ieders wensen aan. Daarnaast geven onze deskundige trainers met alle plezier advies over welke bespanning en gewicht toegepast moet worden bij welk speltype, niveau en racket. Zo kunnen we alle tennisrackets snel en vakkundig bespannen.

Waarom is de bespanning zo belangrijk?

De speeleigenschappen van het racket worden voor 60% bepaald door de bespanning van het racket.

Je kunt het merken als de bespanning niet optimaal is, wanneer je de bal steeds harder moe slaan om deze achter in het veld te krijgen of wanneer het spelen al langere tijd niet lekker gaat. Naast dat je spel niet lekker gaat, is het ook slecht voor je spieren. Het racket moet krachtiger en met meer moeite vast gehouden worden, wat extra belastend is voor je armspieren en zelfs blessures kan veroorzaken.

Hoe vaak moet je je racket bespannen?

Over het algemeen kan gesteld worden dat het aantal keren per week dat je speelt het zelfde aantal is dat je per jaar je bespanning moet vervangen. Dus 1x per week spelen is 1x per jaar je bespanning laten vervangen. Bovendien is het zo dat de bespanning bij niet gebruiken van het tennisracket niet onbeperkt is, hier zit ongeveer een maximum van een jaar aan.

Welke soort bespanning is voor mij juist?

De bespanning van een tennisracket wordt gemeten in kilo’s. Een harde bespanning zorgt voor meer controle, maar heeft als nadeel dat het voor minder power, levensduur, gevoel en comfort zorgt. Zachtere bespanning zorgt juist voor meer power, maar zorgt voor mindere controle. De levensduur, het comfort en gevoel is wel hoger een zachtere bespanning. De gevorderde speler heeft over het algemeen liever controle dan power, omdat iemand die langer speelt een betere techniek heeft en hiermee de ballen beter kan plaatsen.

Over hoe jouw racket bespannen moet worden, het aantal kilo’s en de soort snaar geeft jouw trainer graag en vakkundig advies.

Is jouw racket toe aan een nieuwe bespanning?

Geef deze dan mee aan je trainer of neem voor advies contact op met Niels via niels@ndoweb.nl of 06-53255138/0320-416688.